هفدهم اكتبر، روز جهاني تروما/ قائم مقام بيمارستان شريعتي: عدم توزيع مناسب، اورژانسها را به محل تراكم بيماران تبديل كرده است
قائم مقام بيمارستان شريعتي با اشاره به اينكه گاهي بيماران به علت كمبود تخت در بخشها 15 تا 20 روز در اورژانس بستري ميمانند، گفت: اين امر موجب اشغال تختهاي اورژانس و نارضايتي بيماران ميشود.
دكتر احمد رضا سروش، قائم مقام بيمارستان شريعتي و متخصص جراحي در گفت و گو با خبرنگار ايسنا- با بيان اين مطلب افزود: مشكلات اورژانس يكي از اصليترين معضلات حوزه سلامت در كشور محسوب ميشود كه نيازمند توجه ويژه مسئولين و صاحب نظران بهداشت و درمان كشور است.
وي گفت: حل مشكلات حوزه سلامت و استانداردسازي اورژانسها نيازمند بودجه، پشتيباني، فضا و نيروي انساني استاندارد است. نميتوانيم از يك سيستم انتظار كارايي مناسب داشته باشيم در حالي كه امكانات كافي در اختيار آنها قرار نميدهيم.
وي ضمن انتقاد از سيستم توزيع بيماران توسط اورژانس تهران گفت: بارها از اورژانس تهران خواستهايم تا بيماران بدحال را با هماهنگي بيمارستان منتقل كنند تا بيمارستان نيز امكانات لازم را براي پذيرش آنها مهيا نمايد. اما متأسفانه آنها بدون اطلاع از امكانات و شرايط بيمارستان بيماران را منتقل ميكنند.
وي افزود: گاهي شرايط به گونهاي است كه پنج بيمار در روز براي ICU به بيمارستان مراجعه ميكنند، در حالي كه بيمارستان تخت كافي براي پذيرش آنها ندارد. اين امر موجب نارضايتي بيماران و گاهي وارد آمدن آسيبهاي جدي به آنها ميشود.
سروش گفت: سيستم توزيع بيماران اورژانس در سطح شهر بايد هوشمند و با در نظر گرفتن توان سرويس دهي بيمارستان باشد؛ چرا كه در غير اين صورت تنها بيمار را به مركزي منتقل كردهايم كه هيچ امكان و توان سرويس دهي ندارد. از اين رو اورژانسهاي ما تنها محل تراكم بيماران است.
قائم مقام بيمارستان شريعتي گفت: در بيمارستانهاي دولتي كه وظايف مختلفي از قبيل درمان بيماران، پژوهش، آموزش دانشجو، تربيت فلو و پذيرش بيماران مختلف را برعهده دارد نميتوان به حجم زيادي از بيماران خدمات مناسب ارائه داد.
وي گفت: ارائه خدمات مناسب در بخش بهداشت و درمان كشور نيازمند نگاه جدي و برنامهريزي مناسب مسئولين كشور است.
وي با اشاره به اينكه بسياري از مسئولين بهداشت و درمان كشور نگاه ويژهاي به اورژانس كشور دارند، گفت: متأسفانه تنها توجه مسئولين بهداشت و درمان به اورژانس كافي نيست و حل مشكلات اورژانس نيازمند نگاه بالاتري در سطح كلان است. مجلس شوراي اسلامي، سازمان برنامه و بودجه شهرداري تهران، استانداري تهران و بسياري از سازمانهاي ديگر نيز بايد در حل اين مشكل كمك كنند.
وي افزود: بيمار اورژانس نيازمند بهترين سطح خدمات است و خبرهترين افراد نيز بايستي در تيم ارائه خدمات در اورژانسها حضور داشته باشند. اگر سيستم اورژانس بتواند خدمات را در بهترين شرايط و زمان ممكن در اختيار بيماران قرار دهد، بسياري از مرگ و ميرها كاهش مييابد.
وي با اشاره به ترافيك تهران و وضعيت نامناسب آمبولانسها گفت: با توجه به استاندارد نبودن آمبولانسها بهتر است مسير براي تردد آنها باز باشد تا بيمار در كمترين زمان ممكن به مراكز درماني منتقل شود. ضمن آنكه بهتر است تيمهاي آموزش ديده در آمبولانس حضور داشته باشند تا از صدمات بيشتر به بيمار جلوگيري شود.
منبع : ایسنا